Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tojásos rizsen túl - milyen az igazi kínai konyha? 2 eredeti recept!

default user icon
MME
A "kínait", mindenki avval a túlsózott, nyálkás szirupos hússal, tojásos rizzsel, a pislákoló sárgás fénnyel elárasztott, minden sarkon megtalálható kis büfékkel azonosítja - pedig a kínai konyha ennél sokkal több.

"Úgy ennék kínait"- mondjuk néha, főleg hónap végén, hazafelé menet. Ekkor bemegyünk a félhomályos, kis büfébe, ahol a furcsán, de magyarul beszélő kínai személyzet kavargatni kezdi, mindig azt az ételt, ami előtt éppen álldogálunk. Nem is tudni, hogy miért teszi ezt, talán, hogy gusztusosabbá tegye?

Választhatunk szószos vagy panírozott csirkét vagy kacsát, rizzsel vagy pirított tésztával. Csípőset vagy nem csípőset. Egy kicsit jobb büfében már annak is örül az ember, ha pálcikát talál és nem a nehezen lebomló műanyag villát, ami egyébként alkalmatlan a kínai étel elfogyasztására. És akkor még a nejlonzacskónkba eshet egy-két szerencsesüti, és jó esetben nem avas, pirított dió.

Alapanyagbeszerzés>>>

Aki már egyszer volt igazi kínai étteremben, vagy netán Ázsiában, az tudja, hogy a keleti ételek olyan sokfélék, hogy egy élet sem elég végigkóstolni őket. Ha jobban meg szeretnénk ismerkedni a konyhaművészetükkel, javasoljuk, hogy kattanjunk rá vagy egy tv-műsorra, vagy újítsunk be egy szakácskönyvet!

Hűsítő és melegítő ételek>>>

A legtöbb ember azért nem kezd el megismerkedni a keleti konyhával, mert sok minden nincs hozzá a konyhájában. Bizony, előbb be kell vásárolnunk! Az áraktól ne ijedjünk meg: persze, az első étel elkészítésekor be kell vásárolnunk, elég sok ismeretlen alapanyagból, de mindenből, mindig csak egy keveset használunk, így nagyon sokáig elég lesz minden!

 Két eredeti, kínai recept:
Kínai, grillezett BBQ csirke
Illatos-ropogós kacsa

Ezek is érdekelhetnek

Friss