Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A vegán konyha alapanyagai 2. rész - Így panírozz tojás nélkül!

A magyaros éttermek vegán kínálatának túlnyomó többsége kimerül az káposztasalátában és az ablakban logó muskátliban. Tudniillik a rántott gomba és a rántott karfiol – avagy a kreativitás ellen beoltott séfek két gasztronómiai mentőöve - szinte kivétel nélkül tojással készül, holott nélküle is tökéletes panírt lehet alkotni. Csupán a „kötőanyagot” kell lecserélnünk, amihez jelen esetben akár a natúr szójatej vagy rizstej is megfelel.

Az eljárás tehát a következő: lisztben megforgatjuk a panírozni kívánt zöldséget, gyümölcsöt tofut, szejtánt, majd a növényi tejbe mártjuk, és a zsemlemorzsában is megforgatjuk. A növényi sajtok esetében – akárcsak a hagyományos sajtoknál – használjunk dupla panírt, ellenkező esetben sütés közben kifolyhat a sajt. Mielőtt másodszorra is bepanírozzuk, a felesleges zsemlemorzsát rázzuk le róla!

Ha unjuk a hagyományos rántott ételeket – a húsmentes étrend követői körében ez gyakori tünet – jó alternatíva lehet az indiai pakora, mely nem más, mint fűszeres tésztába mártott, majd olajban kisütött tetszőleges zöldség.

A TOJÁSMENTES PANÍR RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss