A raguleves különösen finom vaddisznóból, főleg, ha az rotyog, ami reggel még a tarlón kocogott. Mindannyian szeretjük a friss, házi alapanyagokat, tudjuk, hogy a kapirgálós csirke utánozhatatlanul finom, de nincs olyan aranyszabály, hogy a friss alapanyagnak a kertből kell kikerülnie, jöhet az éppenséggel az erdőből is. Fontos azonban, hogy ellenőrzött forrásból származzon! A végeredmény pedig egyszerűen mennyei!
A TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>>
Séfpraktikák a tökéletes végeredményhez:
- A zöldnövényeket nyugodtan használhatjuk szárral együtt a levesekhez, de tálalás előtt halásszuk ki őket.
- Látványos és igen jóízű megoldás, ha tálaláskor a tányérba rusztikusra vágott zöldfűszereket szórunk és erre merjük rá a forró levest. Intenzívebb, friss ízeket kapunk ezáltal.
- A zöldségek a hosszú főzési idő alatt íztelenné válnak, ezért a mesterszakácsok kiveszik őket a kész levesből. Friss zöldségeket aprítanak gyufaszál méretűre, amit 1-2 percre lobogó vízbe dobnak és ezek, a picit még roppanós, intenzív ízű és színű zöldségek kerülnek tálaláskor a levesbe.
Jó tanács a vaddisznóval való találkozáshoz:
Ha szembe jön veled egy vaddisznó, akkor – ha nem vagy vadász- egyetlen lehetőséged van: a futás. A vaddisznót nem lehet megijeszteni és fára mászni sem érdemes előle, mert okos állatok, és kivárják, amíg az ember leesik. Ennél már csak a medve rosszabb, mert az fára is tud mászni – no nem is főzzük meg!