Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Takarék Bistro bemutatja: az igazi vargabéles tokajiaszús eperöntettel

A vargabéles az erdélyi konyha egyik gyöngyszeme. Hajdanán annyira közkedvelt volt, hogy előkelő vendégek érkezésekor házhoz szállítással repítették Kolozsvárról Budapestre. Nem 10 perces megoldás volt, de mindent az ízekért! Ma már (ha csak nem magunk húzzuk a réteslapot és gyúrjuk a metéltet) nagyon egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig frenetikus. Ráadásul ez a nosztalgikus, boldog békeidőket idéző étel akár főételként is megállja a helyét, főként, ha frissen főtt, édes-zamatos tokajiaszús eperöntettel kínáljuk.

Kitérnénk még kicsit az egyik alapanyagunkra, a mazsolára, amelyről bátran mondhatjuk, hogy megosztó. Nincs középút: vagy nagyon szereti valaki, vagy utálja. Mi mazsola pártiak vagyunk, a túrós-, diós- és mákos ételek szerintünk elképzelhetetlenek nélküle. Azonban, ha ízlésünk másképp diktálja, mazsola nélkül is készíthetjük.

ITT TALÁLOD Az igazi VARGABÉLES TOKAJIaszús eperöntettel PONTOS RECEPTJÉT! >>> 

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: ZSÁLYÁS CSIRKENYÁRSAK SZÍNES PAPRIKASALÁTÁVAL>>> 

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL>>> 

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: HŰSÍTŐ EPERLEVES JOGHURTTAL ÉS CSOKOLÁDÉDARABOKKAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss