Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A színdiéta lényege és kínos buktatói

default user icon
MME
A színdiéta nem valami furcsa hóbort, hanem egy módszer arra, hogy néhány napon keresztül a színek energiáját kihasználva, sok zöldség és gyümölcs segítségével szabaduljunk meg pár kilótól.

A színdiéta lényege, hogy a hét minden napjához egy megadott színt társítunk, és aznap csak olyan színű ételt fogyasztunk. Az első nap lehet a piros, a második a sárga, a harmadik a zöld, de jöhet még a fehér, a lila vagy akár a narancs is. A diéta során nemcsak súlyvesztést tapasztalhatunk, de az arcszínünk is sokkal egészségesebbé válhat.

A különböző színű élelmiszerek különböző táplálkozási előnyökkel járnak

  1. Az olyan fehér ételek, mint a banán, a karfiol, a fokhagyma, a gyömbér vagy a gomba mindegyike tartalmaz flavonoid pigmenteket (gyógyhatású növényi vegyületeket), ez pedig csökkenti a vérnyomást és a koleszterint.
  2. A zöld élelmiszerek – mint az uborka, zöldbab, avokádó, spárga, brokkoli, borsó, saláta, spenót vagy a cukkini – klorofillal rendelkeznek, és némelyikükben még lutein is van, ami csökkentheti a szürkehályogot.
  3. A sárgabarack, répa, grapefruit, nektarin, mangó, narancs, őszibarack, körte, sárga paprika, ananász, kukorica, édesburgonya, mandarin és további narancsszínű élelmiszerek karotinoidokat tartalmaznak, amelyek támogatják a szem egészségét, csökkentik a rákos megbetegedések kockázatát, segítenek megakadályozni a szívbetegségeket és javítják az immunrendszert is.
  4. A lila napon fogyasztott ételek, mint a szeder, szilva, padlizsán, füge és a mazsola olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek védik a sejteket a sérülésektől, az áfonya például főleg az öregedéssel járó memóriavesztésben segíthet, de az erek rugalmasságát is segít megőrizni.

A színdiétában nemcsak az a jó, hogy megkönnyíti a diétázók számára amúgy nehéz „Mit egyek ma?” kérdéskört, de a színek kavalkádjával rengeteg olyan zöldséget és gyümölcsöt is varázsol a tányérunkra, amelyet régóta hanyagolunk. A szivárványos ételek tetszetősek, összeválogatásuk remek móka, és a kiegyensúlyozott étrend is biztosítva van általuk.

Hogy ez a diéta egyre népszerűbb, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy már a sorozatokba, filmekbe is beszivárgott. A VIASAT3 népszerű napi sorozatának, a 200 első randinak a rádiós műsorvezetője, Molnár Luca is a színdiéta segítségével próbál a fölös kilóitól megszabadulni. Igaz az is, hogy ő rendkívül szabadon értelmezi a színes diétát, és tökéletes bemutatja annak a buktatóit. Luca szerint például kék napon megengedett egy doboz jégkrém, ha annak kék doboza van, és ő az egyetlen színdiétázó, aki barna napot is tart, hogy egész nap hódolhasson szenvedélyesen a csokoládénak.

Ha kíváncsi vagy, hogyan csetlik-botlik Luca a színek mezején, és hogy sikerül-e lefogynia, kövesd a 200 első randit a Sony Max műsorán hétköznaponként kora este.

ITT A ZÖLDSÉGDIÉTA: FOGYÓKÚRA ÉS MÉREGTELENÍTÉS EGYBEN - MINTAÉTRENDDEL! 

AZ OSZLOP ALKAT - ÍGY FOGYJ EGYSZERŰEN! TIPPEK ALAKTÍPUSOK SZERINT 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss