Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A smoothie egy csodaszer! Így leszel egészségesebb és karcsúbb

Ha unod a multivitaminos kapszulákat és hiszel abban, hogy tested azt is meghálálja, ha kellemes ízekkel kényezteted, ideje kipróbálni egyet-kettőt a különleges smoothie receptek közül.

Fáradtság ellen, az immunrendszer erősítésére tökéletesek ezek a szemet gyönyörködtető, egyszerűen elkészíthető italok!

Mik azok a szuperételek?

Egyszerűen megfogalmazva szuperétel minden olyan táplálék, amely az átlagosnál magasabb mennyiségű tápanyagot tartalmaz, ilyen a chaimag, a brokkoli és a fokhagyma is.

A fokhagymát a népi gyógymódok receptjeiből is ismerheted, ez is jól mutatja, hogy a magas tápanyagtartalmú élelmiszerek felhasználása nem új találmány. Számos ősi kultúrában évezredek óta fogyasztják őket, és gyógyító céllal történő alkalmazásuknak is régre visszanyúló hagyománya van.

A chiamagot például középamerikai kultúrákban évszázadokon keresztül fogyasztották. A „futók étkének” nevezték, és az azték harcosok vízzel elkeverve fogyasztották a harcok során. Ezek az ételek tehát nem új keletűek, valaha teljesen hétköznapinak számítottak.

A test, amiben jó lenni

Persze, mindenki ilyen testről álmodik. Egyértelmű, hogy egészségünk és jóllétünk érdekében oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Tegyük fel, hogy ezt meg is teszed, és mégis fáradékonyabb vagy, nem pörögsz annyira és az első náthaszezon magával ránt. Ha feltöltődnél, de idegenkedsz a mesterségesen létrehozott táplálékkiegészítőktől, akkor van egy jó hírünk: egy turmixgép és némi minőségi alapanyag segítségével értékes, tápanyagdús vitaminbombát készíthetsz percek alatt.

Smoothie receptek >>>

Hogy miért éppen a smoothie-k?

Legegyszerűbben az ivólevek és smoothie-k fogyasztásával vehetünk magunkhoz a lehető legtöbbet a szuperételekben rejlő tápanyagokból. Ha kevesled a léételeket és valami tartalmasabbra vágysz, vedd elő a turmixgépet és válaszd az egyik krémes smoothie receptjét.

Mivel ezek az italok telis-tele vannak oldható rostokkal, ezért hosszabb ideig okoznak teltségérzetet, ezáltal egész napra egyenletesen ellátnak energiával. Tápláló fogás pohárban, fiatalító nassolnivaló vagy jóízű és frissítő energiabomba testedzés után – a smoothie-k bármelyik szerepben megállják a helyüket.

Tegyél jót magaddal és meghálálja a tested

Ezeknek a természetes táplálékkiegészítőt tartalmazó leveknek további pozitív hatásai vannak, amiket rövid idővel észlelhetsz is magadon: elősegítik a fogyást, ami során nem kell attól félned, hogy tápanyagok hiányában legyengülsz, mert a hozzávalókkal ezt fedezed, ami hozzájárul immunrendszered erősítéséhez is.

A méregtelenítési folyamatokat is felpörgetik, így tehermentesítik az ebben résztvevő szerveidet, így jótékony hatásai mellett az általános fáradtság ellen is kiváló megoldás a smoothie-k fogyasztása. És akkor még nem is beszéltünk az agyműködés felpörgetéséről, amiért szintén a megfelelő mennyiségben bevitt vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és antioxidánsok felelnek.

Próbáld ki Christine Bailey Smoothie-könyvében található smoothie receptek egyikét! A Smoothie-könyv részletezi a leggyakoribb szuperételeket, így egy kis fantáziával könnyedén létrehozhatsz saját recepteket is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss