Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A puffadt, a lusta és az anyukapocak - varázsolj belőlük lapos hasat!

default user icon
MME
Ha karcsúbb alakra és jobb egészségre vágysz, felejtsd el a villámdiétákat. Az alábbi tanácsokat betartva tartós eredményt érhetsz el!

Böngészd át összeállításunkat, és keresd ki, melyik hastípusba tartozol. Ha követed tanácsainkat, pár hét alatt jelentős változást fogsz tapasztalni az alakodon!

1. típus: Puffadt pocak

Ebbe a típusba olyanok is beletartozhatnak, akiknek egyébként nincs túlsúlyuk. Jellemzője, hogy erősen és gyorsan felpuffad. A jelenségnek két oka lehet.

Karcsúbb szeretnél lenni? Ezeket a számokat vésd az agyadba! >>>

Az egyik a stressz, amely sokszor jár együtt kapkodó étkezéssel. Ha gyakran feszült vagy és ideges, akkor mondj le a kávéról, az alkoholról, a gyorséttermi ételekről és a cukros fogásokról, mert ezek csak rontanak a helyzeten. Fogyassz magnéziumban gazdag ételeket (zöldségek, gyümölcsök, napraforgómag, dió, mogyoró, zabpehely), igyál sok vizet, és ami a legfontosabb: adj magadnak időt az evésre!

Tipp: A stressz ellen a legjobb módszer a sport. Érdemes kipróbálnod a jógát!

A másik lehetséges ok a rosszul összeállított étrend, amely nem felel meg az egyébként gyakran puffadással küszködő egyénnek. Kerüld a szénsavas italokat, és szorítsd vissza az élesztőtartalmú ételek, illetve az alkohol fogyasztását. Azt is érdemes „kikísérletezned”, hogy a tejtermékekre hogyan reagál a szervezeted.

Tipp: Mondj le a bőséges vacsorákról!

Lapos has egy hét alatt >>>

2. típus: A „lusta” pocak

A probléma általában az ember 30-as éveinek elején jelentkezik: a has kipárnásodik, a csípő kiszélesedik, és ha fogyókúrázni kezdesz, utoljára a pocakról tűnik el a felesleg. Oka a lelassult anyagcsere lehet, amit csak tetéz az, ha nem sportolsz.

Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjével lásd el a szervezeted. Naponta legalább az egyik főétkezésed tartalmazzon minimum 150 g halat, sovány szárnyashúst vagy tofut. Szorítsd vissza a cukor, a fehér kenyér és rizs fogyasztását, válaszd a teljes kiőrlésű tésztákat és a barna rizst, mert ezek fokozatosan emelik meg a vércukorszintet.

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

Tipp: Tilos kihagynod a reggeli étkezést! Emellett amikor csak lehet, mozogj, és ne hanyagold el az erősítést sem!

3. típus: Az anyukapocak

A legegyszerűbben felismerhető típus: a terhesség után a bőr a hason lágy, kissé petyhüdt lesz.

Ha nemrég szültél, felejtsd el a diétát és a fogyókúrát, inkább ügyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a rostanyagokban, fehérjében, teljes értékű szénhidrátban és egészséges zsiradékokban gazdag étrendre.

Ezért hízlal a hűtőd úgy, hogy észre sem veszed! >>>

Tipp: Egy szoptatós kismama számára is fontos a mozgás, de mindenképpen konzultálj az orvosoddal, mielőtt újra sportolni kezdenél!

Fogyj smoothie-kkal >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss