Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A pizzán és a spagettin túl, avagy mit együnk Olaszországban?

default user icon
MME
Pizza, spagetti, tiramisu. Ha Olaszországban járunk, akkor egyértelmű, hogy a helyi gasztronómia tradicionális fogásait megkóstoljuk. Ám a pizzán túl is van élet. Sőt! Volt szerencsénk a magyarok által kedvelt tengerparti üdülőhelyen, Lignano Sabbiadoróban finomabbnál-finomabb ételeket enni.

Lignano Sabbiadoro karnyújtásnyira fekszik a szlovén-olasz határtól, mindössze hat órányi autóútra Budapesttől. A barátságos, 7000 lakosú kisváros nyáron benépesül, a csúcsszezonban 300 ezer turista is megfordul itt. A város kiválóan alkalmas a nyugodt pihenésre vágyó családok számára. Tematikus vidámparkok, természeti csodák, különleges növény- és állatvilág, kutyabarát szállodák, strandok várják a családokat.

Lignano azoknak is kiváló választás, akik aktívan szeretnék tölteni a nyaralást. Olaszország 3. legkedveltebb üdülőhelyén különleges vízi sportokat próbálhatnak ki a nyaralók a vízi siklóernyőzéstől kezdve a windszörfözésen, a SUP-on át a vitorlázásig. Olyan gazdag sportélményekben lehet részük a turistáknak, hogy nem csoda, ha megéheznek utána. Lignano azonban bőven gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes. A városban és a tengerparton is jobbnál jobb éttermek kínálatából válogathat az ember. 

Halételek

Mit ehet az ember a tengerparton? A válasz egyértelmű - halat és tenger gyümölcseit. Az egyik legfelkapottabb étteremben, a tengerbe benyúló Terrazza a Maréban igazi különlegsségeket kóstolhattunk végig. Az olaszok szeretnek enni és elidőzni az ételek felett, nem ritka, hogy 4-5 fogásos menüt esznek ebédre, vacsorára is. A mindmegette.hu munkatársai előételként parmezános bundában sült polipot, tintahalat, cukkinit,  polipsalátát, polipos rizottót ettek a hangulatos étteremben. Főételként pedig párolt halat. De legalább ekkora kulináris élményben volt részünk a Rino Beach nevű helyen, ahol kihagyhatatlan a szárított tonhal és a tengeri sügér. Ha pedig valaki finom kagylósalátára vágyna, akkor feltétlenül látogasson el a Playa Beach nevű étterembe, ahol a halfélék és tengergyümölcsei mellett, omlós kacsasültet is kínálnak, az ínyenceknek pedig rizottót csigával.

GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!

 

A legfinomabb sajtos tészta

A pizza mellett az olaszok messzeföldön híresek a tésztájukról is. Életünk legjobb sajtos-sonkás tésztáját az Al Cason nevű étteremben ettük. Az Al Cason a város egyik legjobb, hanem a legjobb étterme. Tömött sorokban várnak az emberek a szabad asztalokra. Hatalmas homárt, isteni marha steaket szolgálnak fel, de számunkra felejthetetlen volt az omlós San Daniele sonkával készült előételként felszolgált sajtkrémes tészta.

Desszertek

Vendéglátónk szerint a város legjobb tiramisuját szintén az Al Cason nevű étteremben lehet enni. Ám az olaszok nem csak tiramisu készítésben profik, ha desszertről van szó. A panna cottától kedzve, az almás muffinig, a csokis parfés sütiig bármit kérhetünk, nem fogunk csalódni. 

GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!

 

Bor, prosecco

A bőséges fogások mellé jár a prosecco, vagyis ha Lignaóban járunk, akkor a ribolla gialla. A helyiek esküsznek arra, hogy az ő változatuk jobb, mint az eredeti prosecco. Ha pedig unjuk a tengerpartot és egy kis kirándulásra vágyunk, akkor érdemes ellátogatni Modeanóba, ahol a helyi borászatban remek fehér és vörösborokat kóstolhatunk festői környezetben. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss