Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A *nyár illata* savanyúság

default user icon
11 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg paprika
  • 1 kg káposzta
  • 1/2 kg uborka
  • 1/2 kg hagyma
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál borkénpor
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl 20% ecet
  • 6 dkg só

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.

Megjegyzés

Amikor télen kinyitjuk az üveget, olyan illata van, mintha akkor csináltuk volna! Kicsit édesnek találtam, ezért idén csökkentem a cukrot.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamo1221
Én még soha nem raktam el savanyút, ez a recept egyszerűnek tűnik. Ha rácsavartam a tetejét, akkor már nem kell vele semmit csinálni? Melegen tartani vagy ilyesmi? A borkénport lehiet kapni nagyobb áruházakban is? Köszi
fazika72
Holnap ismét elkészítem. Immár évek óta így teszem el a savanyúságot, csak én a hagymát kihagyom belőle. Úgy is finom!!!
borbalka
A kénes port nem szeretem! Nem is egészséges! Bocs, de akkor savanyú káposztát eszem!
datolyaszilva
Ez egy fenomenálisan jó recept. Igaz ami igaz, én először a kis- mára már nagylányom fürdetőkádjában készítettem el, hát nem kis mennyiség lett belőle. Évekig ettük....
ungikati
Ez nagyon finom,a 2 éves kisfiamnak is ízlik.
ungikati
Én úgy csináltam,hogy a fele lilakáposzta,nagyon jól néz ki.Viszont van egy kérdésem,1 órát állni hagytam,amit eresztett levet azt összekevertem az ecettel,üvegbe tettem,de a lé nem lepte el,öntöttem hozzá vizet.Rosszul csináltam?Szerintetek víz ízű lesz?(Kb.fele-fele a víz és a lé)Vagy így kell?Légyszi vki válaszoljon!
tornádo
A családom is nagyon imádja.Már évek óta csinálom.
ringolina
Ha még tesztek hozzá apróra szedett karfiolt és szintén izlés szerint felkarikázott zöld paradicsomot, egy-két foghagymát és 1-2 piros csöves chilit, igen nagy sikere lesz és sokáig eltart, amennyiben nem eszitek ezt vacsorára. Én a szüleim miatt édesítővel csinálom, igy kifejezetten fogyókúrás vacsora is lehet. (Pici mustármag sem ront a helyzeten.)
ringolina
Ha még tesztek hozzá apróra szedett karfiolt és szintén izlés szerint felkarikázott zöld paradicsomot, egy-két foghagymát és 1-2 piros csöves chilit, igen nagy sikere lesz és sokáig eltart, amennyiben nem eszitek ezt vacsorára. Én a szüleim miatt édesítővel csinálom, igy kifejezetten fogyókúrás vacsora is lehet. (Pici mustármag sem ront a helyzeten.)
Zsuanyu
Én sárgarépát is szoktam belegyalulni.

Hasonló Receptek