Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A pincér, aki nem fogad el borravalót

default user icon
MME
Bemutatjuk a győri pincért, aki mindig mosolyog, kedves és udvarias a vendégekkel, és nem kell neki borravalót adni. A neve Emy, és ő egy robot.

Sokan tördelik a kezüket az étteremben, azon gondolkodva, hogy mennyi borravalót is adjanak a pincérnek. Figyelembe vesszük, hogy kedves és figyelmes volt-e, hogy pontosan vette fel a rendelést, vagy mégis lemaradt egy süti. A világ számos országában jelenlévő robotpincérek esetében ezzel, nem kell számolni. És egy győri étterem is beszerett magának egy ilyen gépet, aki az Emy nevet kapta. 

SÜTÉS NÉLKÜLI TRÓPUSI TORTA >>> 

A Kisalföld.hu beszámolója szerint  az étteremben egy pultnál kell rendelni, majd a vendégek helyet foglalhatnak, és egy robotpincér viszi az asztalukhoz az ételt. Emy - mert így hívják a gépet - angolul köszönti a vendégeket, azonban fizetni nem nála kell, hanem kifelé menet a pénztárnál, így a pincérnek járó borravalót is meg lehet spórolni. 

A vendéglátósok véleménye azonban megoszlik a robotpincérekről. Egyesek felvetik, hogyha gyorsak és pontosak, valamint a járulék fizetési kötelezettség sem merül fel utánuk, akkor idővel, bizonyos típusú éttermekben elterjedhet a jelenlétük. Mások azonban kiemelik, hogy egy igazi felszolgáló karaktere, embersége nem pótolható egy géppel. 

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 MAGYAROS ÉTTERME! >>>

A Kisalföld.hu szerint egy Emyhez hasonló robotpincér ára, átszámítva hárommillió forint, és egyelőre inkább tűnik jó reklámfogásnak egy étteremben, mint fix megbízható munkaerőnek. Az azonban tény, hogy Emy nem reklamál, ha nehéz a tálcája, és nem akar új munkát keresni egy szezon után...


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss