Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Turbózd fel! Így lesz ütős a vasárnapi rántott hús

default user icon
MME
Mit keverjünk a zsemlemorzsába, hogy pikánsabb legyen a rántott hús? Mivel érdemes felverni a tojást, hogy ne száradjon ki a husi? Öt tényleg szuper praktika, hogy garantáltan ütős legyen a vasárnapi rántott hús.

1. ALAPOZZ!

Persze lehet fűszerezni a panírt, de mi lenne, ha először a hús kapna egy különleges alapot? Használj selymes, nem csípős mustárt (a legjobb, ha ez valamilyen magos mustár), és még a panírozás előtt kend be vele a kiklopfolt husi mindkét oldalát. Vigyázz! Ha ezt a verziót választod, akkor panírozás előtt már nem kell besózni a húst.


2. NE MONDJ LE RÓLA!

Ha diétázol, és nem szeretnél zsemlemorzsát, valamit lisztet bevinni a szervezetedbe, akkor gondolkodj alternatív megoldásban! Na, nem a zúzott kukoricapehelyben, bár tény, hogy attól igazán ropogós lesz a rántott husi, hanem gyomorkímélőbb panírban! Használj teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, vagy zablisztet, a prézlit pedig cseréld le zabkorpára. 

3. PRÉZLI FELTURBÓZvA

Elérkeztünk mindenki kedvenc részéhez a prézlihez! Ehhez a hozzávalóhoz ugyanis kreatív módon nyúlhatunk hozzá, és feldobhatjuk a vasárnapi rántott húst. Íme néhány ötlet, amivel feldobhatod a zsemlemorzsát!

  • reszelj bele citromhéjat
  • szórj bele reszelt, keményebb sajtot
  • zúzz össze fokhagymát, vagy keverj a prézlibe fokhagymaport
  • szórd meg a morzsát petrezselyemmel

4. NE SZÁRADJON KI A RÁNTOTT HÚS

Kevesen tudják, de sokkal lágyabb és kevésbé száraz lesz a rántott szelet, ha tojáshoz keverünk egy kis tejet is, mielőtt felverjük. Az arányokat tekintve 3 tojáshoz 0.5-1 dl tejet számolj. (Ha túlságosan híg, akkor ne rakj bele többet.)

5. OLAJ KONTRA SÜTŐ

A husit sütőben is kisütheted, de ügyelj rá, hogy rendesen átsüljön! Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, véknyan kend be a rántott húsokat és kb. 45-50 percig süsd őket. Ha ragaszkodsz hozzá, hogy olajban süljön ki a rántott hús, akkor a napraforgóolaj helyett használhatsz kókuszzsírt vagy földimogyoró-olajat is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss