A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. Az oldalára nem kell.
A lisztet kimérjük egy kis tálba, hozzáadjuk a sütőport, majd elkeverjük benne.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb keverőtálban egy csipet sóval a citrom levével kemény habbá verjük, majd három részletben hozzáadjuk a cukrot (6 evőkanál és 1 csomag vaníliás) és tovább keverjük fél percig.
Egyesével folyamatos keverés mellett pikk-pakk beleengedjük a tojássárgákat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet két részletben beleszitáljuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Mehet a formába, majd gyorsan a sütőbe. Addig süssük, amíg az illatát elkezdjük érezni. :) Ezt követően vegyük lejjebb a hőfokot és addig süssük, amíg a tűpróbán át nem megy.
Pár percet hűlni hagyjuk, majd miután már nem tűzforró, egy késsel elválasztjuk a piskótát a forma oldalától és kiborítjuk sütőrácsra, vagy a kenyérvágó deszkára. Lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre