Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legpuhább linzer

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaníliás porcukor (1 csomag vaníliás cukor a porcukorhoz)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1/2 db narancs (reszelt héja)
  • 1/2 db citrom héja (reszelt héja)
  • 1 db tojássárgája
  • Továbbá:
  • sárgabarack lekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    1. A lisztbe belekeverjük a vaníliás porcukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát. (Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!) Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
    2. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. (Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!)
    3. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral összeragasztunk. Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

    PRECKEDLI, AVAGY DIÓS LINZER>>> 

    ZABPELYHES LINZER ALMALEKVÁRRAL>>> 

    LEKVÁROS FÉLHOLDAK>>> 

     

Megjegyzés

Finomság.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb A legpuhább linzer recept?


Magazin