Omlós linzer

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg sertés zsír (v. 17 dkg vaj)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (sárgája, nagy)
  • 1/3 csomag sütőpor (4 gramm)
  • lekvár (az összeragasztáshoz)

Elkészítés

    1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk át.
    2. Ezután adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat), majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a tojássárgát.
    3. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
    4. Amikor a tészta kellően lehűlt, nyújtsuk ki lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra, és ízlés szerinti kiszúróval szúrjuk ki. Ezután a kiszúrt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
    5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
    6. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
    7. Ezután ízlés szerinti lekvárral ragasszuk össze a linzerkarikákat, majd porcukorral szórjuk meg. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, finom omlós marad.

Megjegyzés

A karácsony elmaradhatalan süteménye nálunk a linzer. Ez a recept pedig igazán omlós. Édes vagy savanykás lekvárral egyaránt finom.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Edit 5 hónappal ezelőtt
Egy adag hány db sütemény?

Hasonló Receptek

Magazin