Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legolcsóbb házi szépségtrükkök, amiket muszáj kipróbálnod!

default user icon
MME
Szépítkezés pénztárcabarát módon? Egyszerűbb, mint gondolnád! Csak irány a konyha vagy a kamra!
Víz

A hidratálás a bőrápolás egyik alappillére, ám sokan csak kívülről, krémekkel próbálják pótolni a nedvességet. Pedig fontos, hogy belülről is ellássuk folyadékkal a bőrünket, leginkább tiszta víz formájában! Ha naponta megiszol legalább 1,5 liter tiszta vizet, azzal segíted a bőröd megújulását, tisztulását. Így az újra rugalmas, a színe pedig élettel teli és egészséges lesz.

Alma

Frissíti, fiatalítja a bőrt, de a hajjal kapcsolatban is látványos eredményt érhetsz el vele, köszönhetően a benne lévő 12 vitaminnak, az ennél is több ásványi anyagnak, továbbá a gyümölcssavnak. Nemcsak kíméletesen hámlaszt, elősegítve ezzel a bőr megújulását, hanem az apró ráncok ellen is hatékony. Zsírtalanítja, fényesíti a hajat, sőt, annak töredezettségére is gyógyírt jelent.

Citrusok

A citrusfélék, például a citrom, a lime, a grépfrút vagy a narancs hatékonyan segítik az új sejtek képződését, illetve nyugtató és erősítő hatásukról ismertek. A grépfrútnak ráadásul gombaölő tulajdonsága is van, sőt, a zsíros vagy cellulitises bőrnek is jót tesz. A citrom magas C-vitamin-tartalma révén szépíti a bőrt, fertőtlenítő hatása miatt hatékony a pattanások ellen, és segít a ráncok elleni küzdelemben is.

Banán

Selymessé, puhává teszi a bőrt. Nyomkodj össze a gyümölcshúst annyi natúr joghurttal, hogy kenhető állagú legyen. Vidd fel a masszát az arcodra, a dekoltázsodra, a kéz- vagy lábfejedre, és hagyd hatni 25 percig. Utána langyos vízzel mosd le.

Olívás hajpakolás

Egészségessé és fényessé varázsolja a fakó, töredezett hajvégeket az olívaolajos pakolás. Vidd fel az előzőleg megmosott tincsek végére, majd fedd be alufóliával, hogy ne kend össze vele a ruhádat. Hagyd hatni 15 percig, aztán távolítsd el az alufóliát, öblítsd ki hajadból a maradékot langyos vízzel, és szárítsd meg a frizurádat a szokott módon.

Uborkás kézpakolás

Az uborka levéből és némi mézből, no meg egy kevés olívaolajból hatásos bőrfiatalító kencét készíthetsz. A kézfej igénybe vett bőrére ajánlott.

Készíts olcsó házi tonikot, pakolást és arcradírt gyümölcsökből! >>>

5 szuper növény, ami megszépít >>>

Ez a leghatékonyabb szépítőszer! 4 tipp a citrom felhasználására >>>

Feszesíts gyümölcsökkel - 3 filléres bőrfiatalító pakolás >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss