Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legolcsóbb és leghatásosabb házi folteltávolító csodaszerek

default user icon
MME
Csokifolt virít a kanapén? Kiömlött a vörösbor a szőnyegre? Paradicsomszósz fröccsent a kötényre? Ne ess kétségbe, a legegyszerűbb házi csodaszerekkel eltávolíthatod a foltot.
Csoki-válság

Tegyél folyékony mosószert egy kevés vízbe, habosítsd fel, majd a habot egy puha kefével vidd fel a szennyeződésre. Végül hideg vízzel mosd át.

Olajfröccsenésre

Bármennyire is ügyes és tapasztalt szakács vagy, mégis előfordul időnként, hogy olaj csöppen a ruhádra vagy a kötényedre. Gyors segítség lehet, ha mosogatószert öntesz a foltra, vagy egy kevés burgonyalisztet szórsz rá. Hagyd rajta hatni őket egy órán át, majd puha kefével könnyen eltávolíthatod a pöttyöket. A régi, beszáradt olajfoltokkal már meggyűlhet a bajod, de ez sem lehetetlen küldetés: a foltot dörzsöld be háztartási benzinnel, majd alaposan mosd ki a konyharuhát vagy a terítőt.

Ha kiborult a vörösbor

Ha kiömlött a pohár, azonnal önts a foltra szénsavas ásványvizet, majd szórj rá sót. Esetleg van kéznél fehérbor is? önts rá egy keveset a vörös pacára, majd szappanos vízzel mosd ki a terítőt.

Paradicsomfoltra

Főzés közben gyakran kifröccsen a leves vagy a szósz, és persze pont a ruhádra?  Készíts sűrű de folyékony keveréket mosóporból és vízből. Ezt vidd fel a koszos felületre, és hagyd hatni bő fél órát. Majd mosd ki hideg vízzel a ruhadarabot. Vigyázz, mert a meleg víz fixálja a foltot!

Vörös káposzta-probléma

Minél előbb rakd mosószeres vízbe, és áztasd egész éjszakán át a koszos darabot. Ezután meleg vízzel dörzsöld át, végül mosd ki a szokott módon!

Curry-katasztrófa

A keleti ételek nélkülözhetetlen ízesítője, a curry elég makacsul ragaszkodik a ruhaneműhöz. Öblítsd ki azonnal langyos vízzel, majd gyógyszertárban kapható glicerinnel dörzsöld át, és hagyd hatni fél órán keresztül. Végezetül öblítsd ki alaposan.

Gyümölcsök is okoznak galibát

Az alma és banán okozta szennyeződésekre locsolj egy kevés hideg tejet. Ezután öblítsd ki  langyos vízben, majd most ki alaposan a ruhadarabot. A makacsabb foltokat dörzsöld át mosás előtt mosószappannal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss