Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legjobb müzlis keksz

default user icon
A legjobb müzlis keksz

Hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg sima liszt
  • 20 dkg natúr müzli
  • 2 marék mogyoró
  • 1-2 marék aszalt szilva apróra vágva
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • kevés tej

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat egy mély tálban elkeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a mézet és egy kevés tejet, de csak annyit, hogy össze tudjuk állítani a tésztát.
    2. Diónyi adagokból korongokat lapítunk, sütőpaíprral bélelt tepsin, 175 fokon, 12-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Azóta elkészítettem diós-aszalt meggyes-csokoládés változatban is. Mit mondjak... Finom! :)

Recept és fotó: Mandula konyhai kalandjai blog

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin