Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésborda

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A bakonyi sertésborda elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat és a gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.
  2. A karajt felszeleteljük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a karaj mindkét oldalát megpirítjuk benne. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük és egy tányérra tesszük. 
  4. Ezután a gombát is megpirítjuk, majd ezt is egy egy tányérra szedjük. 
  5. A szalonnás zsírra rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomokat.
  6. Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a sót, borsot, köményt és pirospaprikát, végül pedig a hússzeleteket, majd lefedve, puhára pároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.
  7. Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk. Nokedlivel tálalva az igazi!

Nézd meg videón is, hogyan készül a bakonyi sertésborda:

Ezek is érdekelhetnek

Friss