Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb sörkorcsolya: házi grissini 2 extra mártogatóssal

Bár a grissini készen kapható változata is nagyon finom, most bemutatjuk, hogyan tudod házilag elkészíteni!

A ropogós grissini remek sör- vagy borkorcsolya, de szószokba tunkolva, illetve saláták mellé fogyasztva is nagyon finom, sajtba, sonkába tekerve pedig egyenesen ellenállhatatlan. Ráadásul ízlés szerint fűszerezhető, és az elkészítése sem ördöngösség!

Grissini házilag

Elkészítése: Futtassunk fel 25 g élesztőt 100 ml tejben 1 csipet cukorral együtt. Keverjünk össze 500 g lisztet, 200 ml vizet és 1 csipet sót, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk tésztává. Szükség esetén liszttel sűrítsük, illetve vízzel hígítsuk, aztán ízesítsük szárított rozmaringgal, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, köménymaggal vagy oregánóval, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig. Végül nyújtsuk ki, késsel vágjuk fel vékony csíkokra, mindet sodorjuk pálcikává, majd óvatosan helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára a grissiniket.

Paradicsomos-csilis dip

Keverjünk össze 5 evőkanál olívás paradicsomszószt 200 g átpasszírozott paradicsommal, majd főzzük fel. Ízesítsük friss bazsalikomlevéllel, frissen őrölt borssal és sóval, majd tegyünk bele 1 db kimagozott, felaprított csilipaprikát is. A tűzről levéve ízlés szerint krémesítsük 1 teáskanál fűszer­vajjal. Grissinivel kínáljuk.

Fokhagymás fűszervaj

Pépesítsünk 4 nagyobb gerezd fokhagymát. Aprítsunk fel 2-2 szál petrezselymet, bazsalikomot, metélőhagymát és zsázsát. A fokhagymapépet és a zöld fűszereket keverjük ki 200 g vajjal, sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük be a hűtőszekrénybe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss