A legfinomabb répatorta

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 dl cukor
  • 2 dl olaj
  • 4 db sárgarépa (közepes)
  • 4 dl liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • vaj

Elkészítés

    1.

    A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, és beletesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk az olajat, a cukorot és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük. 

    2.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a csipet sóval. A keveréket hozzáadjuk a folyékony alapanyagokhoz. Összekeverjük, és beleöntjük a kivajazott, lisztezett tortaformába. 

    3.

    180 fokon 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Mennyei így is, egyáltalán nincs répa íze, de ha még tovább szeretnétek fokozni az élvezeteket, akkor a tetejére tehettek mascarpone+tejszín+cukor kombót.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin