Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb narancsos sajttorta mogyorós popcornnal (sütés nélküli recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg zabkeksz
  • 5 dkg mogyorós Caramoon
  • 9 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl hab tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/2 db narancs leve
  • 1 tasak zselatin fix (elhagyható)

Elkészítés

    1. A kekszet és a popcornt egy konyhai aprítóval ledaráljuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, majd egy 21 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és egy fél órára a hűtőbe rakjuk.
    2. A krémsajtot kikeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és narancslével. A habtej színt felverjük, és óvatosan összeforgatjuk a sajtos masszával. Ha biztosra szeretnénk menni, vagy szállítani szeretnénk a süteményt, ezen a ponton keverjünk hozzá egy tasak zselatin fixet, a tasakon található utasítások szerint.
    3. A kekszalapra simítjuk a krémet, majd 4-5 órára - de a legjobb, ha egy egész éjszakára - ismét a hűtőbe tesszük.
    4. Tálaláskor zúzott popcornnal és reszelt narancshéjjal díszítjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin