Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb makarónisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 bögre makaróni tészta
  • 1 bögre majonéz
  • 1/4 bögre ecet
  • 1 ek cukor
  • 2 ek mustár
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1/8 tk Cayenne-bors
  • 1/2 bögre újhagyma (felaprítva)
  • 1 bögre zellerszár (felszeletelve)
  • 3/4 bögre kaliforniai paprika (felszeletelve)
  • 1/2 bögre jalapeno
  • 1/2 bögre répa (felszeletelve)

Elkészítés

    1. Egy nagy tálat veszünk elő, melybe először a majonézt, a mustárt, majd az ecetet öntjük bele. Beleszórjuk a fűszereket (só, bors, cayenne) is. Egy habverő segítségével krémesre keverjük.
    2. Az öntethez adjuk a cukort, a zellert, a nagyon apróra vágott (akár gyalulni is lehet) répát, az újhagymát, a paprikákat és egy keverőkanál segítségével alaposan összeforgatjuk. Ezt követően az szószt berakjuk a hűtőbe.
    3. A tésztát megfőzzük. Leszűrjük, többször megrázogatva, addig tároljuk a szűrűben, amíg teljesen le nem csepeg. Megvárjuk, amíg a saláta szobahőmérsékletű lesz, csak ezt követően adjuk hozzá a mártást. Ha ugyanis a tészta túlságosan meleg, akkor a salátánkon a mártás folyóssá válik.
    4. Az ételt letakarjuk fóliával, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt még átkeverjük a makarónit, ha szükséges egy kanál majonézt adunk hozzá.

    További tésztasaláta receptek

    sajtos-tejfölös tésztasaláta

Megjegyzés

Egy bögre, 2 és fél dl.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin