Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb makarónisaláta

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálat veszünk elő, melybe először a majonézt, a mustárt, majd az ecetet öntjük bele. Beleszórjuk a fűszereket (só, bors, cayenne) is. Egy habverő segítségével krémesre keverjük.
  2. Az öntethez adjuk a cukort, a zellert, a nagyon apróra vágott (akár gyalulni is lehet) répát, az újhagymát, a paprikákat és egy keverőkanál segítségével alaposan összeforgatjuk. Ezt követően az szószt berakjuk a hűtőbe.
  3. A tésztát megfőzzük. Leszűrjük, többször megrázogatva, addig tároljuk a szűrűben, amíg teljesen le nem csepeg. Megvárjuk, amíg a saláta szobahőmérsékletű lesz, csak ezt követően adjuk hozzá a mártást. Ha ugyanis a tészta túlságosan meleg, akkor a salátánkon a mártás folyóssá válik.
  4. Az ételt letakarjuk fóliával, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt még átkeverjük a makarónit, ha szükséges egy kanál majonézt adunk hozzá.

További tésztasaláta receptek

sajtos-tejfölös tésztasaláta

Megjegyzés

Egy bögre, 2 és fél dl. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss