Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb lencseleves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 25 dkg vörös lencse
  • 1 l húslevesalaplé
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Lábasban felforrósítjuk az olívaolaj at, és megdinszteljük rajta a meghámozott, felaprított hagymát és répát, valamint az átöblített, majd alaposan lecsepegtetett lencsét.
    2. Felöntjük a lencsés keveréket az alaplével, beleforgatjuk a paradicsompürét, továbbá a megmosott, felkockázott paradicsomot, megsózzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon, lefedve főzzük tovább a levest addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    3. Lehúzzuk a levest a tűzről, pürésítsük botmixerrel, végül mélytányérokba merjük. A kemény habbá vert tejszínnel és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.

    RABLÓHÚS LILA HAGYMÁS LENCSESALÁTÁVAL>>> 

    LENCSEFŐZELÉK>>> 

    VIRSLIS LENCSESALÁTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin