A legfinomabb házi tiramisu

default user icon
72 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 17 dkg kristálycukor (kb. 5 evőkanál)
  • 2 db egész tojás
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg natúr vajkrém
  • kb. 6 adag kávé
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • rumaroma
  • tetejére kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk.
    Elkészítjük a rummal és cukorral ízesített kávét, melybe kb. 1 percre beáztatjuk a babapiskótákat.
    Egy nagy tálba ezután rétegezve tesszük bele a piskótát és a masszát. A tetejére kakaóport szórunk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. (Bár ez nálam már csak 10 perc fagyasztó szokott lenni, mert nem bírjuk ki tovább, hogy együnk belőle...)

Megjegyzés

Ezúton teszem közé a legféltetebb titkomat, vagyis hogy készítem el a legfinomabb tiramisut, mellyel a siker garantált.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Téglásy Nóri 1 évvel ezelőtt
Ha épp nincs leárazva a mascarpone, ezzel a recepttel szoktam boldogítani az ismerősöket, panasz még nem volt. Nagyon finomra sikerül mindig!
p.edi 2 évvel ezelőtt
Én is vajkrémmel készítem, viszont csak 2-3 evőkanál cukorral. Nálunk annyi is eléggé megédesíti :) (persze ízlés kérdése)
Drobilich Domonkos 3 évvel ezelőtt
És Mascarpone-vel csinálom.
Németh Miklósné 3 évvel ezelőtt
Nekem a Tiramisu,csakis az eredeti Mascarpónés változat ízlik,és vajkrémmel biztos nem csinálnám.Az Amaretto likőrt pedig a rum nem helyettesíti,és persze a jóminőségű kakaópor sem elhanyagolandó.Én is feltöltöm a saját, de az eredetire formált receptemet,amiből nálunk naponta megennének 2 adagot,csak győzzem anyagilag.
Buthi Viktória 3 évvel ezelőtt
Hát nekem is nagyon bejött, tuti lett, én 5 kanál cukrot tettem, de csapottal, és rakéta rumot vettem bele, mert az aromát nem szeretem és a sütő rum sem az igazi, és a krémbe is tettem meg a kávéba is. Hát nagyon nagy volt a sikere, mostantól mindig ezt fogom készíteni.
Tóth 4 évvel ezelőtt
A habtejszín miatt szörnyen \"nehéz\" a krémes része. Könnyű állaga a tojásfehérjétől lesz. Azt is olvastam van aki mascarponéval csinálja. Na, az csak igazán a nehéz cukrászkrémes sütemény...
Királdi Andrea 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom a tiramisu, csak soknak találom a cukor mennyiségét és csak 8dkg-ból csináltam másodszor és a mi ízlésünknek jobban ízlett:) Köszi a receptet
Bujtor Evelin 4 évvel ezelőtt
Már a hűtőben várja, hogy felfaljuk... :D tényleg hamar megvan, bár a tejszín felverésével megszenvedtem (kézi habverő átka...):D jamaicai rumaromával készítettem, és jó sok kakaóport tettem rá... :))) nehéz megállni, hogy ne torkoskodjak bele, annyira jól néz ki, de a páromat megvárom, mert őt szeretném meglepni vele :D máskor is elkészítem, anyukám szülinapja nemsokára itt van, arra biztosan!!! :))) köszi ezt a tuti receptet! :)))
Szentkuti István 4 évvel ezelőtt
Készen vagyok vele,már csak hűtöm!! :D Amugy én tejszines-krémsajttal csináltam,és valami isteni!! :)))) A tojássárgáját a cukorral,és a krémsajttal kevertem össze,plusz tettem bele jamaikai rumot is.A tejszin helyett Hu-la-la cukrászati krémet használtam,habfixálóval,ebbe kevertem bele a tojás felvert habját,és a sajtos krémet. :))) A babapiskóták/párom kérésére/ :D tocsognak a kávéban,de mivel a hab kemény,nem jelent gondot. :)))
Brigitta 4 évvel ezelőtt
Isteni ez a recept, eloszor csinaltam de az egesz caaladnak izlet es azota is allandoan kerik.Koszi szepen.

Hasonló Receptek

Magazin