Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb diós-lekváros kocka

A legfinomabb diós-lekváros kocka

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 18 dkg puha vaj
  • A habhoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg csokoládé
  • A tészta lekenéséhez:
  • 4 ek. málnalekvár

Elkészítés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A tésztát le is hűthetjük, hogy jobban kezelhető legyen. A tésztát kinyújtjuk vagy belenyomkodjuk az aljába (fél cm-es legyen a tészta magassága).

    180 fokra bemelegítjük a sütőt. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.

    Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót hozzá keverjük.

    Kivesszük a tésztát, a lekvárral lekenjük és a diós-csokis habot rásimítjuk.

    A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, úgy 30 perc alatt kiszárítjuk. Bevonhatjuk csokoládés mázzal vagy meghintjük porcukorral, ahogyan én tettem.

Megjegyzés

A lekvár eper vagy ribizli is lehet, az is illik hozzá.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin