A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát le is hűthetjük, hogy jobban kezelhető legyen. A tésztát kinyújtjuk vagy belenyomkodjuk az aljába (fél cm-es legyen a tészta magassága).
180 fokra bemelegítjük a sütőt. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.
Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót hozzá keverjük.
Kivesszük a tésztát, a lekvárral lekenjük és a diós-csokis habot rásimítjuk.
A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, úgy 30 perc alatt kiszárítjuk. Bevonhatjuk csokoládés mázzal vagy meghintjük porcukorral, ahogyan én tettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre