Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb diós kocka

default user icon

Hozzávalók

  • 45 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 40 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált dióbél
  • 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 6 db tojásfehérje
  • A mázhoz:
  • 6 db tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához egy tálban habosra keverjük a puha vajat a kristálycukorral. Hozzáadjuk a darált diót, és apránként belekeverjük az átszitált lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és egy spatulával óvatosan a tésztához forgatjuk.
    2. A masszát egy kivajazott, kilisztezett nagyobb tepsibe simítjuk, és megsütjük 35-40 perc alatt. Közben a mázhoz összekeverjük a tojássárgájákat és a porcukrot. A mázat a még forró süteményre simítjuk, és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe. Elzárjuk a lángot, és még 5 percig hagyjuk a süteményt a sütőben, hogy a máz megkeményedjen.
    3. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, és díszítjük vele a mázat. Várjunk, amíg a csokoládé megdermed, majd kockákra vágva tálalhatjuk a süteményt.

    DIÓS-RUMOS SÜTI>>> 

    DIÓS-ÁFONYÁS PITE>>> 

    DIÓHABOS LEKVÁROS LINZER>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin