Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb cigánypecsenye

default user icon
Cigánypecsenye

Hozzávalók

  • 50 dkg tarja vagy karaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • ízlés szerinti mennyiségű pirospaprika

Elkészítés

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd lisztben forgassuk meg.

    Forró, bő olajban süssük ki. Ha még finomabbá és ízesebbé szeretnénk tenni ezt a húsos fogást, keverjünk a lisztbe egy kis pirospaprikát is.

Megjegyzés

ámos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin