Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb cigánypecsenye

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A cigánypecsenye elkészítéséhez a hússzeleteket kiklopfoljuk, az inakat beirdaljuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket áttörjük. A húst megborsozzuk és alaposan bekenjük a fokhagymával, majd megforgatjuk a pirospaprikával elkevert lisztben.
  3. Ezután kevés olajban, nem túl erős lángon 3-3 perc alatt készre sütjük a húsok mindkét oldalát. 

Megjegyzés

Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatjuk hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss