Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb alföldi gulyásleves

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg mangalicazsír
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fűszer paprika (őrölt)
  • 80 dkg marhalapocka
  • 3 dkg só
  • 2 g egész köménymag
  • 5 g fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg csipetke

Elkészítés

    1. A mangalicazsírt megfelelő nagyságú lábasban vagy bográcsban felhevítjük, és az apróra vágott makói vöröshagymát beletéve félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a szegedi őrölt fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük benne, és kevés vízzel felengedjük, hogy meg ne keseredjen. Ezután a kockára vágott marhahúst hozzáadjuk a paprikás hagymához, megsózzuk, és jól elkeverjük.
    2. Fedő alatt, mindig csak kevés vizet hozzáadva, időnként megkeverve, nem túl gyors tűzön pároljuk. Finom apróra vágott köménymagot és fokhagymát adunk hozzá. Ha majdnem puha, zsírjára pirítjuk le.
    3. Ekkor hozzátesszük a kockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és burgonyát, kissé tovább pirítjuk vele, míg a burgonya üvegesedni kezd. Ugyancsak hozzáadjuk a darabokra vágott cecei fehér paprikát és a friss paradicsomot, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni.
    4. Ízesítjük, fűszerezzük és az egészet együtt puhára főzzük. Külön kifőtt csipetkével, forrón tálaljuk.

    HAMIS GULYÁSLEVES CSÁSZÁRSZALONNÁVAL>>> 

    TEJFÖLÖS-KAPROS KRUMPLILEVES>>> 

    VÖRÖSBOROS BABGULYÁS CSÜLÖKKEL ÉS NOKEDLIVEL>>> 

Megjegyzés

Prohászka Béla receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin