Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb alföldi gulyásleves

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A mangalicazsírt megfelelő nagyságú lábasban vagy bográcsban felhevítjük, és az apróra vágott makói vöröshagymát beletéve félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a szegedi őrölt fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük benne, és kevés vízzel felengedjük, hogy meg ne keseredjen. Ezután a kockára vágott marhahúst hozzáadjuk a paprikás hagymához, megsózzuk, és jól elkeverjük.
  2. Fedő alatt, mindig csak kevés vizet hozzáadva, időnként megkeverve, nem túl gyors tűzön pároljuk. Finom apróra vágott köménymagot és fokhagymát adunk hozzá. Ha majdnem puha, zsírjára pirítjuk le.
  3. Ekkor hozzátesszük a kockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és burgonyát, kissé tovább pirítjuk vele, míg a burgonya üvegesedni kezd. Ugyancsak hozzáadjuk a darabokra vágott cecei fehér paprikát és a friss paradicsomot, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni.
  4. Ízesítjük, fűszerezzük és az egészet együtt puhára főzzük. Külön kifőtt csipetkével, forrón tálaljuk.

HAMIS GULYÁSLEVES CSÁSZÁRSZALONNÁVAL>>> 

TEJFÖLÖS-KAPROS KRUMPLILEVES>>> 

VÖRÖSBOROS BABGULYÁS CSÜLÖKKEL ÉS NOKEDLIVEL>>> 

Megjegyzés

Prohászka Béla receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss