Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb virslis lecsó

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virslis lecsó elkészítéséhez elsőként finomra vágjuk a hagymát, amit olajon arany színűre pirítuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig főzzük, míg zsírjára sül.
  2. Ezalatt a paradicsomot forró, lobogó vízbe mártjuk, meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. A paprika csumáját eltávolítjuk és felkarikázzuk. Az elkészült hagymára dobjuk a pradicsomot, sózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Rátesszük a pirospaprikát, majd a felkarikázott zöldpaprikát is.
  4. Fedő alatt gyakran kevergetve főzzük. Amikor kezd megpuhulni, hozzáadjuk a ujjnyi vastag karikákra vágott virslit is, és készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss