A legegyszerűbb sajtmártás

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg rokfort jellegű sajt (kék nemespenész legyen benne, gazdagon)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • evőkanál vaj
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Reszeld le a sajtokat durvára. A vajat olvaszd fel egy nagyobb lábosban. Mielőtt a vaj megkapna, öntsd bele a sajtokat, keverd át fakanállal. Folyamatosan adagold hozzá evőkanállal a tejfölt addig, amíg mártásszerű állaga lesz. Tilos fűszerezni.

Megjegyzés

A sajtmártás kiválóan alkalmas melegen tésztára, rizsre, sült burgonyára, zöldköretre, natúr hússzeletre. Ha húslevesből marad zöldség, netán húsdarabok, az egészet öntsd le sajtmártással, tedd be a hűtőbe néhány órára. Tortaszerűen vágható, önmagában isteni kaja. A maradék mártás fagyasztható. Hidegen fokhagymás pirítós kenyérre kenve igazi ínyencfalat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sári Erna 6 évvel ezelőtt
Ja, az előbb elfelejtettem, hogy markusmonca ötlete alapján én is fordítottam az arányokon.
Sári Erna 6 évvel ezelőtt
Szerintem nachoshoz ez a szósz túl markáns ízű a füstölt és a kékpenészes sajt miatt. Nachoshoz többnyire lágyabb sajtot, mondjuk cheddart tennék. Isteni ez a recept, bár nekünk (3 fő) ez a mennyiség natúr csirkemellhez túl sok volt, a fele is elég. Köszi, elmentettem. :)
B.Regi 6 évvel ezelőtt
Ez a mártás jó pl. a nachoshoz is?
markusmonca 7 évvel ezelőtt
Megfőztem és el is fogyott. Néhány hozzászólás... Ha nincs rokfort akkor bármilyen kék penészes sajt is megfelel, de én fordítottan használtam az arányokat. Füstölt 30, kékpenészes 5 és trappista 15dkg. Így kevésbé lett az íze intenzív. Ha az eredeti arányokkal készíted, lehet hogy a sajtok íze elnyomja a köret vagy a főétel ízét. Mindenesetre nagyon finom lett, és el is fogyott. Köszönöm
Csonk Mária 7 évvel ezelőtt
Ha nem tudok rokfort jellegű sajtot beszerezni, lehet mással helyettesíteni?

Hasonló Receptek

Magazin