Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legegyszerűbb máglyarakás

Hozzávalók

  • 6 db kifli
  • 3 dl tej
  • 6 ek porcukor
  • 1,5 kg alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek búzadara
  • 2 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. 6 db szikkadt kiflit felkarikázunk. Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifliszeletek mindkét oldalát belemártjuk. Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.
    2. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és a búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifliszeletekre halmozzuk.
    3. A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük ameddig a hab szép aranybarna lesz.

    MÁGLYARAKÁS - A KLASSZIKUS RECEPT>>> 

    MÁGLYARAKÁS BRIÓSBÓL>>> 

    MÁKOS MÁGLYARAKÁS>>> 

Megjegyzés

A fahéjas alma illata az egész házat belengi sütés közben.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin