Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A kreol konyha

Amerikai utam során a szívemet Louisiana rabolta el. Ebben a déli, hurrikánok sújtotta államban az emberek az evéssel az életet ünneplik, az ételt isten ajándékának tekintik. Egész életük egyetlen, véget nem érő party. A sok csapás ellenére is tudják élvezni az életet – ez fogott meg bennük a leginkább.

New Orleansban találkoztam a gumbo királynővel, Leah Chase-zel, aki kreol éttermet vezet. Az egyik egyszerű receptjét most veletek is megosztom. De addig is nézzétek meg ezt a rövid videót, amin különböző, amerikai jelmezekben táncolok:

Az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.

Kreol csirke

 

Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke alsócomb
2 szem szegfűszeg
5 cm fahéjrúd
1/2 gerezd fokhagyma
csipetnyi morzsolt kakukkfű
reszelt citromhéj
1 teáskanál pirospaprika

szemes bors
a sütéshez olaj

Elkészítése: A fahéjrudat kis darabokra tördeljük, és a szemes borssal meg a szegfűszeggel együtt hintakéssel felaprítjuk. A megtisztított fokhagymát késsel ellapítjuk, majd az egészet összekeverjük a morzsolt kakukkfűvel, a reszelt citromhéjjal és a pirospaprikával. A megmosott alsó csirkecombokat szárazra töröljük, és jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy órát állni hagyjuk. A húst megsózzuk, olajjal megkenjük, és faszénparázs fölött (vagy sütőben) pirosra sütjük. Sűrű joghurtot kínálhatunk hozzá.

Tipp: Aki szereti a csípőset, csíkokra vágott chilivel is megszórhatja.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss