Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A hagyma, amit randi előtt is bátran megehetsz - mindent a snidlingről

A metélő- vagy pázsithagyma friss ízével a legunalmasabb ételből is egyedi fogást varázsol. Otthon, kert híján tejfölöspohárban, balkon híján, az ablakban is megterem.

A vörös- és a póréhagyma közeli rokona az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt fűszernövény.

Sokan a kertjükben, ennek hiányában cserépben nevelik a konyhaablakban, bár manapság a hipermarketekben egész évben hozzá lehet jutni.

Friss íze a hagymáéra és kissé a fokhagymáéra emlékeztet. Levelei élénkzöldek, cső formájúak. Cserépben, világos helyen sokáig eláll. A levágott szálak vízzel teli edényben nem fonnyadnak el olyan gyorsan.

Honos: Vélhetően a Földközi-tenger vidékéről terjedt el az északi féltekén.

Miért jó: Rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt különösen érdemes fogyasztani. Ezenkívül antiszeptikus, vizelethajtó és emésztéskönnyítő hatása szintén ismert. Rendkívül jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.

Hogyan használd: Többek közt zöld saláták, fűszervajak, levesek és sültek ízesítésére alkalmas. Tálaláskor - természetesen apróra vágva - rászórhatod még omlettre, valamint friss sajtba, túróba szintén belekeverheted. Fontos tudni: a metélőhagyma csak nyersen fogyasztható, nem szabad az ételbe főzni, ugyanis hő hatására elillan az íze, és kesernyéssé válik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss