Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A gyümölcsös, gyógynövényes teák 4 előnye

default user icon
MME
Szeretnéd élvezni a gyümölcsös, gyógynövényes teák és főzetek előnyét? Szereted a teákat, de lemondanál a koffeinről? Íme négy érv, amiért érdemes áttérni a fenti főzetekre!

Sok esetben az illatos, nem elcukrozott, vagy agyonédesített, gyümölcsös főzetek legalább olyan egészségesek, mintha vizet innánk. Ezek a főzetek kifejezetten az ajánlott italok között szerepelnek, hiszen sem cukorbombát, sem hatalmas szénhidrát- és kalória mennyiséget nem juttatunk a szervezetünkbe.

A gyerekeket gyakran kell figyelmeztetni, hogy játék, vagy tanulás közben igyanak megfelelő mennyiségű folyadékot. Sokszor szörpöt, vagy más cukros italt kívánnak, a vizet pedig elutasítják. Ilyenkor jöhetnek jól azok a főzetek, melyeknek nem túl erős, ugyanakkor harmonikus ízvilága elnyeri a legkisebbek tetszését is. Így harc nélkül gondoskodhatunk a gyermekek folyadékpótlásáról.

Téli időszakban nagy kedvenc a fahéjas, gyömbéres, hibiszkuszos vagy éppen az almás ízű meleg tea. A hibiszkusz jótékony hatással van mindazok szervezetére, akiknek túl magas a vérnyomásuk, míg a fahéj segít megnyugtatni a gyomrot, de kiváló segítség akkor is, ha ledönt mindket a lábunkról a téli influenza.

 
A gyümölcsös főzetek nem követelik meg az egyhangúságot. A különböző ízek remekül párosíthatóak, melyek fenséges keveréket alkotnak. Felmelegítik, vagy éppen ellazítják az embert. Így például a csipkebogyó remekül kiegészíti a hibiszkuszt. Az alma pedig a fahéjjal alkot  jó párost, de az sem baj, ha az alma télies ízvilágát, egy csipetnyi citrusos frissesség dobja fel.

ÍGY LESZ MEGHITT AZ ÜNNEP: KARÁCSONYOZZ TEAILLATBAN

MENNYI KOFFEINT TARTALMAZ A NYUGTATÓ ZÖLD TEA ÉS AZ ÉLÉNKÍTŐ A FEKETE? 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss