Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"A csirkehús íze elég halovány" - teszteltük a bolti csirke nuggetseket

A csirke nuggets nagyjából 60 éve jelent meg először, azóta szinte mindenhol találkozhatunk vele, a gyorséttermekben és a hűtőpultokban is. Elkészítése nem a legszívmelengetőbb látvány, mert kerül bele szinte minden húsnyesedék is sokszor, amit ledarálnak és abból formálnak kisebb falatkákat, melyet ropogós bundába varázsolnak.

A világ legjobb gourmet élményét szinte biztosan nem ezektől fogjuk megkapni, de ennek ellenére bizakodva vártuk, hogy mit képes a 6 különböző termék nyújtani. A teszt során követtük a leírásokat, van amit lehet olajban és sütőben elkészíteni, de akad olyan is, melyet csupán egyik módon javallott.

Kizárólag csirke alapanyagokkal készített nuggetsek jöhettek szóba, ami pulykából van azt hagytuk a fagyasztóban inkább. Illetve, az is feltétel volt, hogy a „nuggets” a nevében vagy leírásában szerepeljen.

Tesco

Elkészítés után annyira nem tűnik aranybarnának sőt, még egy kicsit sápadt is maradt szerencsétlen. Eléggé lapos korongok ezek, melyet a gyárban biztos erős indokok miatt készítenek ilyenre. Kóstolva enyhén túlsózottnak érződik, de a bundája csak ilyen. A hús egészen elfogadható, valóban érződik rajta, hogy csirke akar lenni és nem pedig egyéb élőlény bedarálva.

Adatok: 500 gramm, csirkemell hús 27%, 719 Ft

Bábolna

Illata már elkészítés előtt is tökéletesnek hat, ami csak erősödik miután átsütjük rendesen. A bunda illata alatt ott rejtőzik egy kevés csirke aroma is. Kóstolva kiderül, hogy jó vaskos nuggetset gyártottak, amiben a hús extra homogénre van darálva. Ízfokozóktól valószínűleg ilyen karakteres a bunda íze is, ami valahol elismerendő teljesítmény. A csirkehús íze eléggé halovány, ez nem annyira tuti benne.

Adatok: 720 gramm, csirkemell hús 30%, 1169 Ft

Spar

Egészen érdekes látvány fogadott minket, amikor az elkészített falatkákat elvágtuk. Vöröses árnyalatban úszott a közepe, ami veszettül nem hozta meg éppen az étvágyunkat. A bunda ízre amúgy teljesen rendben van, de a hússal nem sikerült kibékülni. Nem éreztük a tuti csirke aromát benne, szóval ez gyanúsan lehetne a hulladékfeldolgozás iskolapéldája.

Adatok: 500 gramm, csirkemell hús 27%, 699 Ft

Chiken Nuggets

Nagyon nem terhelték túl az ötletgazdák az agyukat, amikor márkanevet akartak adni ennek a terméknek. Illatra teljesen meggyőző, színtiszta csirkeillatot áraszt magából az egész. A bunda tökéletesen ropog, vastagsága ideális, ízre pedig szinte hibátlan. A hús ízre is hozza az elvárt csirke vonalat. Összességében ez erősen jól vizsgázott.

Adatok: 500 gramm, csirkemell filé 66%, 899 Ft

Penny

Dobozos elképzelés, ami mellé azonnal mellékelnek két különböző ízesítésű szószt is. A kis falatkák itt is alaposan meg lettek döngölve, mert majdnem olyan vékonykák, mint 10 papírlap egyben. A bunda picit lesz csak ropogós, de kárpótol a csirkehús íze, ami majdnem teljesen meggyőző. A szószok közül a curry néven futatott az iszonyatosan fűszeres, körülbelül mint 10 indiai étterem egyben.

Adatok: 250 gramm, csirkehús 65%, 699 Ft

12 Chicken Nuggets

A vak is látja, hogy azért vannak hasonlóságok az előző termékkel, ha ezt a 12-es pakkot forgatjuk a kezünkben. A szószok például ízre tökéletesen ugyanolyanok, de fedőfóliájuk egy picit eltér. A lényeg viszont a nuggets, ami teljesen eltér azért. Sokkal vaskosabb, mint a Penny márkanév alatt árult és állagra is jóval puhább. Az egész jobban hozza a csrikefalatok élményt, mint az előző.

Adatok: 250 gramm, csirke rögök 83,4%, 699 Ft

Ítélet

Igazán nagy kapufát a héten csak a Spar termékével sikerült rúgnunk. Nem értjük a hús dolgot, de nem hozta meg a kedvünket az újrateszthez. A rendkívül kreatív Chicken nuggets termék viszont meglepett minket, mert nem vártunk egyik terméktől sem olyan tiszta ízélményt, mint amit az nyújtott.

A mezőny többi tagja egy erős elfogadható szintet elért, ami valahol öröm volt számunkra. Őszintén bevalljuk, hogy jóval cudarabb végeredményre számítottunk, amikor belevágtunk a tesztelésbe. Nem fogunk rászokni és sokkal inkább a tiszta csirkehúsra esküszünk továbbra is, de ha olyan az élethelyzet, akkor ezekkel pillanatok alatt meg tudunk pár korgó gyomrot szelídíteni.

Chicken nuggets
12 Chicken Nuggets
Penny
Tesco
Bábolna
Spar

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS CORDON BLEU VISZI A PRÍMET - EZT ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 

MELYIKNEK ROPOG A BUNDÁJA? - FAGYASZTOTT RÁNTOTT SAJTOKAT TESZTELTÜNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss