Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

A Cointreau története

A Cointreau 1849 óta - amióta létrehozták - világszerte elismert ital. A kristálytiszta alkoholok egyik legnépszerűbb képviselője, melyhez hozzájárul valódi minősége, 150 éves öröksége, és az, hogy szinte minden bárban megtalálható.
Hirdetes

1849-ben Angersben (Franciaország) Adolphe Cointreau és testvére, Edouard-Jean egy teljesen új alkoholt hozott létre. Edouard-Jean fia, Edouard később rájött, hogy a hagyományos, azaz nem-kristálytiszta likőrök vesztenek a zamatukból, míg a palackokban állnak, ezért megalkotott egy drámaian új alkoholfajtát - a kristálytiszta likőrt - amely a világ legegzotikusabb tájain érő édes és keserű narancs héjainak keverékén alapult.

A Cointreau család titkos receptje generációkról generációkra szállt, mialatt az ital egyedi és változatlan maradt.  Manapság 200 országban adnak el Cointreau-t, 13 millió üveg italt adnak el évente, ami több mint 350 millió pohár likőrt jelent.

A különleges palack titka

Hogy megkülönböztessék az új alkoholt a többitől, Edouard-Jean kitalálta az ital jellegzetes (lekerekített sarkú négyszögletes forma, mely sötét borostyán színben pompázik) üvegét. A palack 150 év óta jóformán semmit nem változott: megtartotta vonzó és csábító külsejét - habár legalább 800 utánzatot fejlesztettek ki, de még senkinek nem sikerült felülmúlni sem a palackot, sem magát a likőrt.

 

Forrás: www.mixersuli.hu

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes