Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 8 leghatékonyabb zsírégető tea

default user icon
MME
Ha úgy érzed, picit szorítanak az ősszel eltett tavaszi és nyári ruháid, akkor pont ezekre a teákra van szükséged! Méregtelenítenek, fokozzák a zsírégetést, enyhítik az édesség iránti vágyat.

Zöld tea ginzenggel

Hatása: A zöld tea bioaktív anyaga azt az enzimet blokkolja a szervezetben, amelyik a táplálékban lévő fölösleges zsiradék raktározásáért felelős. Ehhez csatlakozik a farkaséhséget csillapító ginzeng.
Elkészítése: Önts le 1,5 tk teafüvet 1 l forró, de nem forrásban lévő vízzel, és 3 perc múlva szűrd le. Végül mindegyik csészébe keverj annyi ginzengkivonatot, amennyit a csomagoláson ajánlanak!

MENNYI KOFFEINT TARTALMAZ A NYUGTATÓ ZÖLD TEA ÉS AZ ÉLÉNKÍTŐ A FEKETE? >>> 

Borsmentatea édesköménnyel, borssal és ánizzsal

Hatása: A borsmenta és az édeskömény megnyugtatja a gyomrot, a bors és az ánizs gyorsítja az anyagcserét.
Elkészítése: Forrázz le 3 szem fekete borsot, 1/2-1/2 tk ánizs- és édesköménymagot, valamint 1 filter borsmentateát 300 ml lobogva forró vízzel, majd 5 perc múlva szűrd le. Ebéd vagy vacsora után idd meg.

Nyírfalevéltea borókabogyóval

Hatása: A nyírfalevél illóolaja kíméletes vízhajtó, míg a fűszeres borókabogyó csersavtartalma a salaktalanítást segíti elő.
Elkészítése: Tegyél 1 tk szárított nyírfalevélteát és 1 tk borókabogyót 300 ml forrásban lévő vízbe, és 10 perc elteltével szűrd le a főzetet. A napi adag: 2 csésze.

19 SZUPERHATÉKONY GYÓGYTEA SOKFÉLE PROBLÉMÁRA >>> 

Fűszeres tea fahéjjal és csilivel

Hatása: A fahéj és a csili belülről melegít, ezáltal gyorsítja az anyagcserét. A fűszeres tea (Yogi tea) alkotórészei beindítják a gyomorsavtermelést.
Elkészítése: Önts le 250 ml forró vízzel 1 tk Yogi teakeveréket. Negyedóra múlva szűrd le, majd ízesítsd 1-1 csipet őrölt fahéjjal és csiliporral. Étkezés után fogyaszd el.

9 GYÓGYÍTÓ TEA - HÁZI SEGÍTSÉG KÖHÖGÉSRE, PUFFADÁSRA, ALVÁSZAVARRA >>> 

Matétea kardamommal

Hatása: A tea keserű anyagai nyugtatják a gyomrot, csökkentik az étvágyat. A kardamom segíti az emésztést, valamint méregteleníti a szervezetet.
Elkészítése: Zúzz össze 5 szem kardamomot, majd keverd össze 1 tk édesgyökérrel, valamint 1/4 db citrom lereszelt héjával. Főzd 3 percig 1 liter vízben, aztán szűrd le. Szórj az italba 10 g tealevelet, és további 10 perc várakozás után szűrd le.

Lapacho tea ánizzsal

Hatása: A Dél-Amerikából származó fa kérge és az emésztést segítő ánizs turbófokozatba kapcsolja az anyagcserét!
Elkészítése: Mozsárban törj össze 2 ek ánizsmagot, és forrázd le 1 liter vízzel. 1-2 perc múlva szűrd le, majd rakj a főzetbe 20 g teafüvet, és 5 perc elteltével megint szűrd le. Langyosan fogyaszd.

FÁJ A FEJED? NEHEZEN ALSZOL? EZ A 3 SZUPER GYÓGYTEA SEGÍT! >>> 

Csalánlevél gyömbérrel

Hatása: A csalánlevél szabályozza az emésztést, valamint méregtelenít, akárcsak a gyömbér.
Elkészítése: Forrázz le 1 tk csalánlevélteát és 1/2 kk lereszelt gyömbért 300 ml vízzel, majd 10 perc után szűrd le. Mivel a csalán vízható hatású, ügyelj rá, hogy napközben elegendő folyadékot (2 liter/nap) igyál!

Rooibos tea

Hatása: Rengeteg flavonoid található benne, ettől édeskésnek hat, jóllehet nem tartalmaz cukrot.
Elkészítése: Ha jelentkezik a nassolási vágy, egyszerűen forráz le 1 tk teafüvet 200 ml vízzel.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB TEA A VILÁGON >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss