Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legnagyobb mikrós baki, amit mindenki elkövet

default user icon
MME
A mikrohullámú sütő használata pofonegyszerű. Csak berakod a melegíteni kívánt ételt néhány percre, és utána eheted is a forrón gőzölgő menüt. Azonban van néhány baki, amit szinte mindenki elkövet mikrózás közben. Íme, a lista!

 

1. Nem nyúlsz az ételhez mikrózás közben

Veled is előfordult már, hogy elkezdted enni a megmikrózott tésztát vagy főzeléket, azonban csalódottan tapasztaltad, hogy az étel „közepe” hideg maradt? Ennek az az oka, hogy a mikrohullámú sütő nagyon gyorsan melegíti az ételfelületeket, de az étel közepéhez már nehezebb jut el a hő. Így a legjobb trükk, ha a melegítési idő felénél kiveszed az ételt a mikróból, jól megkevered, és visszateszed. Így valószínűleg egyenletesen felmelegszik majd a menüd!

2. MŰANYAG EDÉNYBEN MIKRÓZOD AZ EBÉDED

Ha otthonról viszel ebédet a munkahelyedre, akkor valószínűleg egy műanyag edénybe csomagolod a menüt, amit csak bedobsz a mikróba. Azonban a műanyag edények vegyi anyagokat szabadíthatnak fel a felforrósítás közben. Így az egészségedre való tekintettel érdemes rászánni néhány percet arra, hogy a műanyag tálból áthelyezd az ételt egy hőálló üvegtálba vagy kerámia edényre, és úgy tedd be a mikróba.

3. Fedél nélkül melegíted az ételt

Ha valamilyen fedelet teszel mikrózás közben az ételre, az egyrészt segít benntartani a gőzöket, így megelőzi, hogy kiszáradjon a menüd, másrészt pedig az ételfoltoktól is megvédheti a mikrohullámú sütődet.

4. Felrobbantod az étel a mikróban

Néhány étel egyszerűen nem alkalmas arra, hogy megmikrózzuk. Például ilyen a kemény tojás, a feldolgozott húsok, és a mazsola. Szóval csak óvatosan!

5. Nem tisztítod rendszeresen a mikrót

A mikró tisztítását a legtöbb háziasszony addig halogatja, amíg tudja, hiszen a kisikálása nem egyszerű feladat. Azonban ha bevetsz néhány házi praktikát, villámgyorsan patyolat tisztává varázsolhatod a mikródat! Íme, a leghasznosabb trükkök!

6. A tányéron felejted az evőeszközt mikrózás közben

Néhány anyag, mint a fém, az ezüst és az alumíniumfólia sosem kerülhetnek a mikróba, ugyanis komoly károkat okozhatnak a mikrohullámú sütőbe, sőt még tüzet is okozhatnak. Pontosan emiatt nagyon fontos, hogy ne felejtsd a tányérodon az evőeszközt, mikor beteszed a mikróba melegíteni.

7. Nem figyeled az ételt mikrózás közben

A legjobb, ha melegítés közben nem hagyod magára az ételt. Érdemes ellenőrizni, hogy nem melegedik-e túl vagy éppen nem fröcsköli-e össze az egész mikrót a melegített menü.  

9 HASZNOS TIPP: ÍGY HASZNÁLD KI A MIKRÓT AZ ÉTELMELEGÍTÉSEN TÚL!>>> 

5 SZUPER MIKRÓS TRÜKK, AMI MEGKÖNNYÍTI AZ ÉLETED - VIDEÓ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss