Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 6 legtöbbet hamisított étel

Amikor megvesszük, nem is sejtjük, hogy nem eredeti, pedig egyre több ételről és italról derül ki, hogy utánzat, hamisítvány. Sok esetben ez "csak" silányabb minőséget eredményez, de van hogy komoly egészségügyi kockázatot rejt a fogyasztásuk. Következzen az a 6 termék, melyet a leggyakrabban manipulálnak.

Őrölt kávé

Az őrölt kávék tartalmazhatnak pirított és őrölt árpát, búzát és szójababot is. Bizonyos gyártók pedig a költségcsökkentés miatt még akár faforgáccsal is dúsítják az előre csomagolt árut, csak hogy jobban járjanak.

Megoldás: Ha egészben vesszük meg a kávébabot, és mi őröljük vagy őröltetjük.

Gránátalmalé

A gránátalmalé természetes antioxidáns és tele van vitaminnal. Persze csak akkor, ha valóban 100%-os. Sok esetben olcsóbb almalével, rosszabb esetben sima csapvízzel hígítják. 

Megoldás: Mindig alaposan olvassuk át a hozzávalókat a csomagoláson. Az igazi 100%-os gránátalmalevet sajnos/szerencsére az ára is elárulja. A legtutibb pedig természetesen, ha magad készíted! Ez természetesen igaz minden gyümölcslére.

Olívaolaj

Még akkor is előfordulhat, hogy kukorica-, pálma- vagy szójaolajat viszel haza, ha egy drágább üveg olívaolajat vettél a boltban.

Megoldás: Önts ki egy kicsit belőle egy pohárba, rakd be a hűtőbe és várj egy éjszakát. Az igazi olívaolaj üledéket képez, ami jól látható. 

Méz

 

Ha mézhamisításra kerül a sor, akkor az emberi fantázia sajnos nem ismer lehetetlent. Általában kétes eredetű és rendkívül magas cukortartalmú szirupokkal hígítják. Ez amellett, hogy hatalmas átverés, még egészségügyi kockázatot is rejt.

Megoldás: Olvassátok el a tárolásra vonatkozó részeket a tájékoztatón. A természetes méz hűtés nélkül is eláll. A legjobb pedig, ha őstermelőtől veszitek.

Lazac

A vadlazac húsa az elfogyasztott kis rákoktól lesz az ismert rózsaszínes árnyalatú. Ezzel szemben a tenyésztett lazacoknak halvány szürkés húsuk van, és a jobb eladhatóság érdekében a jól ismert lazac színre színezik őket. 

Megoldás: Próbáljunk vadlazacot vásárolni, ezeknek az ára magasabb, de sokkal gazdagabbak tápanyagban és nincsenek befestve. Emellett építsük be a hazai és környéki halfajtákat is az étrendünkbe.

Rizs

Ez a legveszélyesebb is az összes közül! A hamis rizs műanyaggal elkevert keményítőt tartalmazhat. A szemek nagyon hasonlítanak az igazira, még az illatuk is megegyezik, mert rizsaromával permetezik őket...

Megoldás: A hamis rizs nem süllyed el a vízben és nagyon gyorsan leég. Mindig csak jól ismert és beazonosítható márkákat vásároljatok!

15 MEGHÖKKENTŐ TÉNY, AMIT NEM TUDTÁL AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL! >>> 
EZÉRT VOLT 55 CM SISI DEREKA: BIZARR FOGYÓKÚRÁS MÓDSZEREK A MÚLTBÓL >>> 
ÉRDEKES KÍSÉRLET: MI TÖRTÉNIK EGY FOGGAL, HA EGY HÉTRE KÓLÁBA TESSZÜK? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss