Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 szuper karcsúsító ital nyárra, ha már unod a vizet

default user icon
MME
Finomak, egyszerűen elkészíthetők, igazán egészségesek és szuperkönnyűek! Ezek a fűszeres nyári gyümölcsitalok felpörgetik az anyagcserét.

A megfelelő mennyiségű folyadék nemcsak a fogyókúra sikeréhez, hanem az egészség megőrzéséhez is elengedhetetlen. Ennek ellenére sajnos elég sokan még mindig nem isznak elég vizet a hétköznapokban, a dehidratáltságnak pedig a számos komoly következménye lehet.

Ízletes kortyok az álomalakért

A sima víz unalmas? A gyümölcsök, a zöldségek és a zöldfűszerek egy csapásra izgalmassá – és még egészségesebbé – tehetik az italodat! A sok értékes anyagban gazdag hozzávaló, mint például az uborka vagy a gyömbér, segítenek felpörgetni az anyagcserét és méregteleníteni a szervezetet.

A receptek alapján készítsd el a finom frissítőket – további egészséges hozzávalókkal akár fokozhatod is az ízhatást! Fontos, hogy az elkészült italokat fogyasztás előtt hagyd állni legalább fél-, de akár 2-3 órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Bármelyikből megihatsz 1 nagy pohárral felkelés után, illetve a főétkezéseket megelőzően, a lényeg, hogy összesen legalább 1,5-2 liternyit elfogyassz naponta. Egy rövid kúrához kombináld az italokat egy legfeljebb 3 napos, napi 1500 kalóriabevitelű programmal.

íme, a frissítő italok!

Citromos-gyömbéres

Alaposan moss meg 2 db citromot, egy 8 cm-es gyömbérdarabot hámozz meg, majd mindkettőt szeleteld fel. Tedd a hozzávalókat a kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel.

Uborkás-epres

Moss meg 200 g epret és 1 db kígyóuborkát. Előbbit csumázd ki, majd mindkettőt karikázd fel, tedd kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Tálald zöldfűszerekkel, például mentával, bazsalikommal!

Áfonyás-citromos

Moss meg 240 g áfonyát és 2 db citromot, utóbbit szeleteld fel. Tedd mindkettőt a kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd friss mentával.

Grépfrútos-rozmaringos

Moss meg 1 db pink grépfrútot és 2 db rozmaringágat. Előbbit szeleteld fel, majd mindkét hozzávalót tedd a kancsóba, add hozzá 1 db citrom kifacsart levét, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Jégkockával tálald.

Ribizlis-lime-os

Moss meg 100 g ribizlit és 2 db lime-ot. Utóbbit karikázd fel. Mindkettőt tedd a kancsóba, öntsd fel 1 l szénsavas ásványvízzel és 0,5 l csapvízzel. Tálald friss mentával.

Még több ízesítő

Levendula: Csökkenti a stresszt, segíti a nyugodt alvást. Párosítsd barackkal, málnával, citrommal.

Menta: Támogatja a zsírégetést, aktívvá és fitté tesz. Csodás kombinációt alkot a fügével, a dinnyével és a körtével.

Narancs: A többi citrusféléhez hasonlóan olyan keserűanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a farkasétvágyat. Illik hozzá a többek között a vanília és a szőlő.

Fahéj: Pozitív hatással van a vércukor- és vérzsírszintre. Az alma és a nektarin ízesítéséhez egyszerűen tökéletes.

Ananász: Segít a méregtelenítésben, javítja az emésztést. Mangóval, papajával, korianderrel nyerő párost alkot!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


Ezek is érdekelhetnek