Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

default user icon
MME
Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!
Scone

A skót édesség tulajdonképpen egy pogácsaszerű sütemény, amit édes formájában vajjal, lekvárral megkenve fogyasztanak, de fűszeres változatban is készítik.

Burek, prsut, plejskavica - kóstold meg Horvátországot! >>>

Így csináld: 250 g lisztet, 50 g cukrot, 70 g vajat és 120 ml tejet dolgozz össze 2 tk sütőporral. Ízesítsd vaníliavelővel. Pihentesd 10 percig a hűtőben, majd szaggass belőle korongokat, és süsd aranysárgára!

Trifle

Csekélység – ezt jelenti a süti neve. Az elnevezés, persze, nem az ízére, hanem könnyű elkészíthetőségére utal, évszázadok óta ez az egyik legkedveltebb angol finomság.

Svéd konyha - a húsgolyón is túl >>>

Íme a recept: Egy üvegtál alját béleld ki piskótatésztával vagy babapiskótával, majd locsold meg sherryvel (esetleg amarettóval, rummal). Erre ujjnyi vastagon kenj főzött, darabosra pürésített gyümölcsragut, és ízesítsd kedved szerint. Erre jöhet egy vastag réteg sűrű vaníliapuding, majd tejszínhabrózsák.

Mince pie

A gyümölcskosárka főleg karácsonykor kedvelt csemege, zamatát a beletöltött gyümölcskeverék adja.

Az ázsiai konyha legtutibb alapanyagai, melyeket itthon is beszerezhetsz >>>

Így készül: 500 g aprított vegyes aszalt gyümölcsöt áztass egy kevés brandybe, majd adj hozzá annyi lekvárt, hogy kenhető állagú legyen. Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel. A muffinsütő forma mélyedéseit béleld ki konyhakész leveles vagy omlós tésztával, szórj bele egy kevés zsemlemorzsát, ebbe kerüljön a töltelék, aztán fedd le mindet tésztalappal. Villával szurkáld meg a tetejüket, és süss aranybarnára a sütiket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss