Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

90 kilót fogyott a séf, aki mára az életmódváltás nagykövete

default user icon
MME
Matt Jennings 180 kilónál is több volt, amikor elhatározta, hogy ez így nem mehet tovább. Eddig 90 kilót sikerült leadni a 42 éves séfnek.

Jennings 2016-ban ment orvoshoz, mert egyre rosszabbul érezte magát. Magas koleszterin szintet, akut szorongást és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála.  "Emlékszem, hogy az orvos azt mondta, vagy az életet választom, vagy hamarosan meghalok. Amit sok ember nem ért meg, hogy az étkezésből igenis kialakulhat függőség. És én is ebbe a csapdába estem. De az orvos szavai észhez térítettek. Hazamentem a nejemhez, aki a konyhában főzött. Ránéztem, és azt mondtam, ideje változtatni az életemen. Itt az ideje, hogy egészségesebb legyek magamért, a nejemért és a gyerekeimért." nyilatkozta a séf, aki jelenleg az egészséges (kórházi) étrend kialakításán dolgozik. 

A férfi bezárta népszerű éttermét is, mert úgy érzi az a tempó, és az azzal járó étkezés vezetett ahhoz, hogy a hízás majdnem az életébe került. Matt első lépésként az úgynevezett csőgyomor műtétnek vetette alá magát,  a laparoszkóposan végzett eljárást, apró bemetszéseken keresztül a hasüregbe vezetett eszközökkel végzik. A műtét alatt a gyomor körülbelül 85%-át eltávolítják, és csak egy szűk "cső" marad vissza. Ezután a betegek, ahogy Matt is, csak kisebb mennyiségű ételt képesek megenni, az éhségérzet elmarad. Az Instán egyre népszerűbb séf a műtét után szigorú diéta szerint étkezett, naponta ötször nagyon kicsi adagokat fogyasztott.

"Összesen 90 kilót fogytam az elmúlt három évben. Jelenleg magas protein diétát tartok, sok zöldséget eszem és törekszem az egyszerűségre. Ugyanakkor megmaradt az igényem az ízletes, igényes fogásokra, csak egészségesen próbálom megvalósítani ezeket. Ha egyszer elkötelezed magad az életmódváltás mellett, akkor ez kerül az életed középpontjába. Csakis így érhetsz el változás úgy fizikálisan, mint mentálisan" - mondta a séf, aki gyakran nézegeti a régi fotóit. "Amikor ezeket a képeket nézem, egy olyan embert látok, aki ki sem látott a munkából, és képtelen volt felismerni magában az erőt, hogy képes megmenteni a saját életét." 

TESTSÚLYÁNAK FELÉT LEADTA A NŐ, AKI TÚLSÚLYA MIATT MÁR NEM MENSTRUÁLT 

40 KILÓT FOGYTAM 7 HÓNAP ALATT - ÉLETEM LEGJOBB DÖNTÉSE VOLT

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss