Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: 9 zseniális fagyasztós trükk, amit imádni fogsz!

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a fagyasztás-témakörében született tippekből szedtünk össze egy csokorravalót!
  1. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.
  2. Nem fog könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.
  3. A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.
  4. A margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.
  5. Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.
  6. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
  7. A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.
  8. A megmaradt tojásfehérjét érdemes lefagyasztani úgy, hogy a doboz tetejére ráírjuk, hány fehérje van benne. Így később felhasználható pl. néger kockához, fehér püspök-kenyérhez.
  9. A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva, bevizezett jégkockatartóba teszem, így fagyasztom le. Egy kocka elég egy levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos.

Cikkeink a témában:

még több napi praktika itt >>>

ha neked is van olyan konyhai praktikád, amit szívesen megiosztanál másokkal - küldd be, és mi közzétesszük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss