Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 hasznos tipp: így használd ki a mikrót az ételmelegítésen túl!

Ha van ilyen készüléked, bizonyára magától értetődően ételt, italt melegítesz vele. Pedig másban is a segítségedre lehet!
1. Gyors buggyantott tojás

Tölts forró ecetes vizet egy mikrózható tálkába. Üsd bele a tojást, óvatosan szurkáld meg a sárgáját hústűvel vagy fogvájóval, majd letakarva tedd be a mikróba 30 másodpercre. Ezután óvatosan fordítsd át a tojást a másik oldalára, és mikrózd további 20 másodpercig.

2. Citromlé kinyerése

Melegítsd a citrusgyümölcsöt a mikróban max. 20 másodpercig, mert utána sokkal könnyebben ki lehet facsarni a levét.

3. Maradék CHIPS 

Nem fogyott el a feltépett zacskó tartalma és megpuhult a maradék? Forrósítsd fel a konyhai papírtörlővel leterített forgótálcán néhány másodperc alatt, és megint ropogós lesz, mintha frissen sült volna.

4. Fűszernövények szárítása

A megmosott, leszárított fűszernövényekről letépkedett leveleket rendezd el tiszta konyharuhán vagy nedvszívó konyhai papírtörlőn, majd melegítsd a maximumon legfeljebb 4 percig.

5. Ne könnyezz többé a hagymától!

Nincs több sírás, ha a meghámozott hagymafejet a két végének levágása után 30 másodpercig mikrózod. Utána könnyhullatás nélkül felkockázhatod.

6. Fokhagyma tisztítása

Egyszerűen tedd be a mikróba az egész gerezdeket 15 másodpercre, és utána szinte magától lejön róluk a héj.

7. Hámozott paradicsom

Leforrázás helyett melegítsd a készülékben a megmosott paradicsomot 30 másodpercig, majd pihentesd 2 percig, és könnyedén lehúzhatod a héját.

8. Hüvelyesek áztatása

Előfordult, hogy azért nem főztél babot vagy lencsét, mert elfelejtetted beáztatni? Ez nem lehet akadály. Engedj a hüvelyesre annyi vizet, amennyi ellepi, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és mikrózd 10 percig. Ezután pihentesd fél óra hosszat, végül készítsd el a szokásos módon. 

9. Meleg borogatás

Gyógyító borogatáshoz vagy kényeztető arcpakoláshoz tedd be a megnedvesített frottírtörölközőt a mikróba egy percre. (Persze csak akkor, ha makulátlanul tiszta a készülék forgótálcája és a belseje is.) Így gyorsan, kellemesen átmelegítheted a törölközőt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves