1. Gyors buggyantott tojás
Tölts forró ecetes vizet egy mikrózható tálkába. Üsd bele a tojást, óvatosan szurkáld meg a sárgáját hústűvel vagy fogvájóval, majd letakarva tedd be a mikróba 30 másodpercre. Ezután óvatosan fordítsd át a tojást a másik oldalára, és mikrózd további 20 másodpercig.
2. Citromlé kinyerése
Melegítsd a citrusgyümölcsöt a mikróban max. 20 másodpercig, mert utána sokkal könnyebben ki lehet facsarni a levét.
3. Maradék CHIPS
Nem fogyott el a feltépett zacskó tartalma és megpuhult a maradék? Forrósítsd fel a konyhai papírtörlővel leterített forgótálcán néhány másodperc alatt, és megint ropogós lesz, mintha frissen sült volna.
4. Fűszernövények szárítása
A megmosott, leszárított fűszernövényekről letépkedett leveleket rendezd el tiszta konyharuhán vagy nedvszívó konyhai papírtörlőn, majd melegítsd a maximumon legfeljebb 4 percig.
5. Ne könnyezz többé a hagymától!
Nincs több sírás, ha a meghámozott hagymafejet a két végének levágása után 30 másodpercig mikrózod. Utána könnyhullatás nélkül felkockázhatod.
6. Fokhagyma tisztítása
Egyszerűen tedd be a mikróba az egész gerezdeket 15 másodpercre, és utána szinte magától lejön róluk a héj.
7. Hámozott paradicsom
Leforrázás helyett melegítsd a készülékben a megmosott paradicsomot 30 másodpercig, majd pihentesd 2 percig, és könnyedén lehúzhatod a héját.
8. Hüvelyesek áztatása
Előfordult, hogy azért nem főztél babot vagy lencsét, mert elfelejtetted beáztatni? Ez nem lehet akadály. Engedj a hüvelyesre annyi vizet, amennyi ellepi, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és mikrózd 10 percig. Ezután pihentesd fél óra hosszat, végül készítsd el a szokásos módon.
9. Meleg borogatás
Gyógyító borogatáshoz vagy kényeztető arcpakoláshoz tedd be a megnedvesített frottírtörölközőt a mikróba egy percre. (Persze csak akkor, ha makulátlanul tiszta a készülék forgótálcája és a belseje is.) Így gyorsan, kellemesen átmelegítheted a törölközőt.