9 hasznos tipp, hogy melyik sertéshúsból mit jó főzni!

Nem mindegy, hogy a sertéshús melyik részből milyen ételt készítünk! A Mindmegette.hu segít eligazodni abban, hogy melyik sertéshús milyen ételhez illik igazán!
Fej, köröm, farok

Ezen a részek ideálisak kocsonya készítéséhez, hiszen a sertés fej, -köröm, - és farok sok zselésítőanyagot tartalmaznak.

Tarja

A nyakhoz közeli rész finom grillezve vagy paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütve.

Rövid- és hosszúkaraj

Szeletelve és egyben egyaránt készítik. A klasszikus rántott szelet  alapanyaga, emellett a legtöbb mártással tálalt fogáshoz illik.

Szűzérme

Bélszín a sertésben. Egyben és szeletelve is készítik. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszárad. A szűzérme akkor a legfinomabb, ha a közepe még rózsaszín.

Comb vagy sonka

Ez a viszonylag száraz húsféleség füstölve, főzve, hajszálvékonyra szeletelve a legfinomabb.

Oldalas

Csontos hús. Készítsük hagyományos paprikás alapon vagy szójás-mézes pácban! Igazán ízletes része a sertésnek.

Dagadó

Ebből a legjobb töltött húst készíteni zsemlével, kevés májjal, petrezselyemmel, tojással és gombával.

Lapocka 

Kevésbé népszerű, mint a karaj, pedig sokkal ízletesebb. Ha darált húsra van szükségünk, feltétlenül a lapockát válasszuk!

Csülök

Ez a nem éppen diétás rész egyben sütve vagy pörköltnek elkészítve is ideális. 

Sertéshúsos recepeteket keresel? Nézz körbe nálunk! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin