Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 tipp másnaposság ellen

Előfordult már veled, hogy egy átmulatott éjszaka utáni reggelen annyira hasogatott a fejed és forgott veled a világ, hogy alig bírtál kitámolyogni a konyhába? Előzd meg a macskajajt vagy segíts magadon bevált módszerekkel!
1. Víz

Partizás közben minden pohár alkohol után igyál egy pohár ásványvizet, vagy ha ezt elfelejtetted, akkor lefekvés előtt dönts magadba egy egész liternyit, hogy megakadályozd a dehidratációt. Az alkohol ugyanis kihajtja a vizet a szervezetből, mielőtt az felszívódhatna, továbbá kilopja a szervezetből a vitaminokat és ásványi anyagokat.

2. Sok folyadék

A túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta folyadék- és ásványianyag-vesztést gyümölcs- és zöldséglevek, valamint savanyított tejtermékek fogyasztásával is kompenzálhatod.

3. Pácolt hering

A hering megnyugtatja háborgó gyomrodat és magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően helyreállítja a szervezeted megbillent elektrolit-háztartását. Ráadásul különösen gazdag bőrszépítő és -fiatalító tulajdonságú cinkben, szelénben, valamint A-vitaminban, amelyek megszüntetik a másnapos kinézetet. Csemegeuborkával együtt fogyasztva még hatásosabb.

4. Gyümölcssaláta

Reggelire nem bírod a savanyút? Egyél édeset! A friss gyümölcsök pótolják az ásványi anyagokat, ellátnak C-vitaminnal, ártalmatlanítják a szabad gyököket és támogatják a máj méregtelenítő munkáját. A bennük található fruktóz gyorsítja az alkohol lebomlását.

5. Józanító koktél

Sokan esküsznek a kutyaharapást szőrével módszerre. Vitatott, hogy a klasszikus Bloody Mary koktél alkotórészeként használ-e a vodka, a paradicsomlé azonban önmagában is áldásos. A benne lévő likopin gyulladáscsökkentő antioxidáns, a fruktóz és a C-vitamin pedig ajándék a májnak.

6. Váltózuhany és mozgás

Egy frissítő tusolás és egy kiadós séta lendületbe hozza a keringésedet. Így a véráram útján az alkohol gyorsabban eljut a májba, ahol lebomlik. A jó levegőn belélegzett oxigén szintén segít a regenerálódásban.

7. Gyógynövény másnaposságra

A máriatövis közismerten májvédő tulajdonságokkal rendelkezik. Már a parti előtt érdemes fogyasztani a kivonatait, amelyek természetes módon enyhítik az alkalmi italfogyasztás okozta emésztési panaszokat.

8. Pirulák

Italozás utáni fejfájásra ne vegyél be paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapítót! A májad ugyanis nem ér rá lebontani, mert el van foglalva az alkohol közömbösítésével. Próbálkozz inkább magnézium pezsgőtablettával. Segíthetnek a nagy dózis C-vitamint és cinket tartalmazó immunerősítők is.

ÍGY ÉLD TÚL A MÁSNAPOT: 3 TIPP, AMITŐL GARANTÁLTAN JOBBAN LESZEL >>> 
EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA TÚL SOK ALKOHOL ITTÁL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss